Tikriausiai kiekvienas turi savo mėgstamą pyragą ir jį kepa pagal tam tikrą receptą, kartais jį patobulinant asmeniškai ir tiesiog sugalvojant, ką dėti papildomai arba atradę tam tikrą receptą. Kartais net ir paprastas pyragas gali tapti visai kitokiu, jeigu bus pakoreguoti arba pridėti tam tikri ingredientai. Šiame straipsnyje norime papasakoti apie slaptus dalykus, kurių galbūt nežinojote apie tam tikrus dalykus ir kaip juos galima pagerinti.
Ką verta žinoti apie obuolių pyragą?
Kuomet ateina rudens sezonas yra vienas pyragas, kuris išsiskiria iš visų, nes tuomet pats dažniausias vaisius, kurį galima pamatyti yra obuoliai, tad ir šis pyragas yra labai dažnas. Kad jis būtų dar skanesnis, su juo galima improvizuoti ir kiekvieną kartą padaryti vis kitokį. Jeigu norite dar didesnio rudeniško skonio, obuolių pyrago receptas gali būti su cinamonu. Tuomet jo ne tik kvapas, bet ir skonis bus žymiai geresnis. Jeigu dar labiau norite išskirtinesnio skonio, tuomet obuolius galite maišyti kartu su kriaušėmis. Tačiau tokiu atveju reikėtų rinktis rūgštesnius obuolius, nes kriaušės dažniausiai yra saldžios.
Ką verta žinoti apie sūrio pyragą?
Cheescake receptas arba kitaip vadinamas sūrio pyrago receptas gali būti įvairus. Jeigu jau turite savo firminį receptą, jį nežymiai galite pakeisti ir galbūt rezultatas bus dar geresnis, nei kad tikėjotės. Tiek į keptą, tiek į nekeptą pyragą galite dėti įvairių uogų, tinka beveik visos, tad galite rinktis pačias skaniausias jums. Dar slaptas ingredientas, kuris tinka prie sūrio pyrago yra saldus užpilas. Tačiau jeigu jį naudosite, tuomet rekomenduojame pyrago nekepti per daug saldaus, nes užpilas turėtų būti pakankamai saldus. Jis irgi gali tikti tiek ant kepto, tiek ant nekepto pyrago. O užpilas gali būti gaminamas taip pat iš įvairių uogų, tokių kaip braškių, aviečių, mėlynių ir panašiai.
Ką verta žinoti apie tinginio pyragą?
Lengvas tinginio receptas tikriausiai aiškus kiekvienam, ten reikia vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko, kad būtų galima valgyti. Nors įprastas tinginio receptas yra pats populiariausias, tačiau yra nemažai kitų variantų. Jeigu norite pagaminti tikrai kažką išskirtinio, tuomet galite nenaudoti kakavos, o jį padaryti karamelinį. Tad jo spalva ir skonis bus tikrai neįprastas. Dar labiau paskaninti jį galima, jeigu į jį bus dedama varškė. Jis taps kur kas sotesnis, bet skonis bus stulbinantis.