Įtempiamos lubos: iš ko galima rinktis?

Jeigu namuose norite atsinaujinti interjerą, pakeisti tam tikras kambario detales, perdažyti sienas, visada verta pagalvoti ir apie lubas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad apie jas galvoti nereikia, nes dažniausiai jos būna paprastos baltos spalvos, nieko neišsiskiriančios ir kambariui nedaro jokios įtakos. Tačiau kalbant apie įtempiamas lubas, pasirinkimų gali būti pačių įvairiausių ir kartais gali būti sunku išsirinkti. Taigi šiame straipsnyje plačiau papasakosime apie variantus, kuriuos gali suteikti įtempiamos lubos iš https://euro-format.com .

Išskirtinis variantas su fotospauda

Kalbant apie lubas, dažniausiai jas galima įsivaizduoti vienos spalvos, be didelių išskirtinumų. Tačiau jei kambarį norite padaryti kitokiu, visada galima rinktis įtempiamas lubas su fotospauda. Tokios lubos bus gaminamos pagal jūsų pasirinktą vaizdą, kuris gali būti pats įvairiausias. Todėl toks dizainas priduos didelio išskirtinumo. Aišku, renkantis tokias lubas nereikėtų pamiršti ir apie kambario visumą, kad lubos derėtų prie interjero.

Kelių pakopų lubos

Su įtempiamomis lubomis gali sukurti išskirtinius variantus, kuomet žaidžiama keliais lygiais. Tokias lubas patartina rinktis tada kai:

  • Norima sumontuoti įdomesnį apšvietimą, kuriam reikalinga ne viena lempa. Taip lengviau rinktis daugiau smulkesnių lempučių, kurias nesunkiai galima išdėstyti visoje visumoje.
  • Kambarys yra nestandartinės formos.
  • Kai norima atskirti tam tikras atskiras kambario dalis, kur kiekviena zona turi skirtingą paskirtį. Taip įvairiai galima sumontuoti apšvietimą, kuris reikalingas atskirai erdvei.

Matinės lubos

Turbūt tai viena iš populiariausių įtempiamų lubų rūšių, nes jos nesunkiai gali būti derinamos prie kiekvieno kambario stiliaus. Jos nėra įpareigojančios ir reikalaujančios kažko išskirtinio, kas kambaryje turėtų derėti su jomis. Tad jei renkatės tarp daug variantų ir bijote suklysti, pasirinkus šį, būsite tikri, kad padarėte geriausią sprendimą, kokį tik galėjote. Tokias lubas nesunku prižiūrėti, nuo jų pakanka šluoste nuvalyti dulkes. Papildomų priemonių ar valiklių jos nereikalauja. Tokias lubas naudinga rinktis ir tada, kai norima paslėpti nelygumus ar kitus jų trūkumus.

Blizgios lubos

Tai dar viena gan populiari rūšis, ją taip pat renkasi nemažas žmonių kiekis. Toks variantas puikiai tinka tada, kai į kambarį patenka mažiau šviesos, dėl to jis būna tamsesnis. Būtent blizgios lubos gali puikiai atspindėti šviesą ir taip kambarį vizualiai padaryti šviesesniu. Kadangi jos yra blizgios, tai automatiškai sukuria veidrodžio efektą, kas leidžia padaryti kambarį šiek tiek didesniu, tad toks variantas puikiai tiks mažesniems kambariams.