Patarimai, kaip teisingai paruošti kruopas

Nuo vartojamų maisto produktų priklauso ruošiamų patiekalų kokybė ir skonis. Todėl kaskart vis daugiau žmonių prekybos centruose stengiasi įsigyti sveikesnių maisto produktų. Daugelis ryžtasi ir mitybos pokyčiams siekdami geresnės sveikatos arba sumažinti kūno svorį. Elektroninėje erdvėje iš tiesų galime rasti nemažai tiek teisingos, tiek klaidingos informacijos apie sveikos mitybos principus. Vis dėlto negalima paneigti svarbaus mitybos principo, jog žmogus per parą turi gauti reikiamą kiekį visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Viena šių medžiagų yra angliavandeniai. Dėl angliavandenių vartojimo tarp išbandančių įvairias mitybos rūšis žmonių, kyla nemažai diskusijų. Specialistų teigimu, iš šios maisto medžiagos mes gauname energijos, kuri būtina fizinei bei protinei veiklai. Vienu iš vertingųjų angliavandenių šaltinių laikomos kruopos. Jų galime įsigyti prekybos centre, sveiko maisto parduotuvėse, internetinėje parduotuvėje. Tačiau tik teisingai paruoštos kruopos gali būti naudingos mūsų sveikatai.

Kaip teisingai paruošti kruopas?

  • Siekiant sveikiau maitintis reikėtų įsigyti ne vienos, o kelių rūšių kruopų. Jos yra ne tik skirtingo skonio, bet ir pasižymi skirtingomis savybėmis bei teikia skirtingos naudos mūsų organizmui.
  • Kaip žinia, vienas populiariausių kruopų patiekalų yra košės, o jas jau nuo seno teisingai esame įpratę valgyti pusryčiams. Tačiau daugelis mano, kad kruopų košę ryte pasiruošti truktų per ilgai. Tai nėra tiesa. Kad kruopų patiekalas būtų naudingas sveikatai, jų nereikia ilgai virti ir tikrai nepatariama pervirti.
  • Pravartu išsiugdyti įprotį ir vakare pasimerkti reikiamą kiekį kruopų. Vienam žmogui gali pakakti 2 – 4 šaukštų nevirtų kruopų. Jas reikia užpilti šaltu vandeniu.
  • Ryte nuo kruopų nupilamas vanduo, jos perplaunamos ir įpilama švaraus vandens, maždaug tiek, kad būtų centimetras virš kruopų.
  • Užkaičiame kruopas ir joms užvirus paverdame vieną minutę.
  • Išjungiame viryklę ir uždengtame puode paliekame brinkti kruopas iki dešimties minučių.
  • Tuomet galime gardinti kruopas norimais priedais ir skanauti sveikos košės.

Taigi, teisingai paruošti kruopas pasirodo užtrunka trumpiau nei manyta. Tad dabar yra dar daugiau priežasčių išbandyti sveikatai palankesnių patiekalų.